Ingridientai
-
500 g. Lašišos filėbe skūros lašisą supjaustykite į 4 gabaliukus
-
480 g. Samilusis kopūstasstambiai supjaustykite
-
20 g. Krapaistambiai supjaustykite
-
2 v. š. Alyvuogių aliejus
-
2 v. š. Sviestasištirpinkite
-
1 vnt. Žalia citrina (laimas)supjaustykite griežinėliais
-
1/2 a. š. Jūros druska
-
1/2 a. š. Juodieji pipirai
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite stambiai supjaustytus smailiuosius kopūstus ir troškinkite 5-6 minutes ant vidutinės ugnies maišydami. |
2
Baigta
|
Nukelkite nuo ugnies, suberkite krapus, pagardinkite jūros druska ir pipirais ir kruopščiai išmaišykite. |
3
Baigta
|
Į kepimo indą suberkite troškintus kopūstus, ant viršaus uždėkite lašišos gabalėlius ir išdėliokite žaliosios citrinos griežinėlius. Užpilkite ištirpintą sviestą ant lašišos, uždenkite indą ir kepkite orkaitėje 20 minučių arba kol lašiša visiškai iškeps (priklauso kokio storio lašišos filė gabaliukai). |
4
Baigta
|
Skanaus! |