Švenčių belaukiant: kalėdinių meduolių receptas

0 0
Švenčių belaukiant: kalėdinių meduolių receptas

Pasidalinkite savo socialiniame tinkle

arba galite tiesiog nukopijuoti ir bendrinti šį URL

Ingridientai

130 g. Medus
100 g. Sviestas
350 g. Kvietiniai miltai
1 vnt. Kiaušiniai
100 g. Rudasis cukrus
0,5 arbatinis šaukštelis Imbieras Maltas
0,5 arbatinis šaukštelis Cinamonas Maltas
0,5 arbatinis šaukštelis Kepimo milteliai
0,5 arbatinis šaukštelis Gvazdikėliai Malti
0,5 arbatinis šaukštelis Druska
Meduolių glajui
1 vnt. Kiaušinio baltymas
100 g. Cukraus pudra
1 valgomasis šaukštas. Citrinos sultys
Virtuvė:

Ingridientai

  • Meduolių glajui

Recepto atsiradimo istorija

Dalintis

Su kuo jums asocijuojasi Kalėdos? Dovanos, dailiai papuošta eglutė, lemputės, šeima… Be jokių abejonių, visi šie atsakymai yra teisingi. Vis dėlto, Kalėdos nebūtų Kalėdos, jei ne gardus maistas. Imbieriniai sausainiai, cinamonu gardinta kakava, įvairiausios mišrainės, ką tik iš orkaitės ištrauktas kalakutas – pirštus galima apsilaižyti.

Šį kartą norime jums pasiūlyti dar vieną kalėdinį receptą, kuris sužavės tiek jus, tiek jūsų artimuosius. Pasigaminkite šventinių meduolių!

Kalėdomis kvepiantys meduoliai  – puiki puošmena ant šventinio stalo

Parduotuvių akcijų leidiniai – kupini gražiausių nuotraukų, kuriose vaizduojamas gardus, šventiškai dekoruotas maistas. Be jokių abejonių, kalėdinių sausainėlių ar meduolių galite įsigyti į parduotuvėse. Vis dėlto, jeigu mėgstate gaminti patys, siūlome išbandyti šį receptą:

Žingsniai

1
Baigta

Pirmiausia, ištirpinkite medų ir sviestą. Į šį lydinį suberkite cukrų: nuolat maišykite, kol masė užvirs, o cukrus ištirps. ~20 min palikite masę atvėsti – jis taps tarytum karamelė: klampi ir tąsi.

2
Baigta

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite visus prieskonius ir įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite.

3
Baigta

Mišinio viduryje padarykite duobutę – ten įmuškite kiaušinį ir supilkite karamelės masę. Minkykite tešlą, kol ši taps ne per daug lipni. Jei ką, įdėkite dar šiek tiek miltų

4
Baigta

Iš tešlos suformuokite didelį rutulį. Tada jį susukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 3 valandoms.

5
Baigta

Iš šaldytuvo išimkite tešlą ir ją padalinkite į mažesnes dalis. Kiekvieną iš jų gerai iškočiokite. Kuo ploniau – tuo geriau.

6
Baigta

Išspauskite norimas meduolių formas.

7
Baigta

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Meduolius sudėkite ant skardos, kurioje įtiestas kepimo popierius. Kepkite ~10 min. Meduoliai turėtų įgyti švelnų auksinį atspalvį.

8
Baigta

Palikite meduolius atvėsti, o per tą laiką pagaminkite glajų. Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Į baltymą suberkite cukraus pudrą bei supilkite citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite.

9
Baigta

Viskas – glajumi puoškite meduolius. Galite jį tiesiog užpilti arba, jei norite puošnesnių meduolių, pieškite teptuku.

10
Baigta

Palikite glajų sustingti. Ir viskas – galite nešti ant stalo! Smagių ir, žinoma, skanių švenčių!

ankstesnis
„Baghrir“ Marokietiški blyneliai
ankstesnis
„Baghrir“ Marokietiški blyneliai

Jūsų komentaras