Ingridientai
-
450 g. Vištienos filėšvariai nuplaukite ir nusausinkite
-
450 g. Šparagai
-
1 v. š. Alyvuogių aliejaus
-
3 v. š. Sviestas
-
4 skiltelės Česnakassmulkiai susmulkinkite arba išspauskite spaustuvu
-
1/2 stiklinės Vištienos sultinysarba ištirpinkite karštame vandenyje 1/2 vištienos kubelio
-
4 v. š. Grietinėlės
-
1/2 a. š. Jūros druska
-
1/2 a. š. Juodieji pipirai
-
1 vnt. Citrinareikės citrinos sulčių ir žievelės
-
20 g. Krapaismulkiai susmulkinkite
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant didelės ugnies ir sudėkite šparagus, kepkite iki minkštumo apie 5 - 6 minutes. Iškeptus šparagus perdėkite į kitą indą. |
2
Baigta
|
Toje pačioje įkaitusioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite vištienos filė, pagardintą druska ir pipirais ir kepkite iš visų pusių kol švelniai pagels, maždaug 3–5 minutes. |
3
Baigta
|
Į keptuve su vištiena supilkite sultinį, grietinėlę. Kai užvirs sudėkite smulkintą česnaką, prieš tai paruoštus šparagus ir sumažinę ugnį troškinkite 5 minutes. |
4
Baigta
|
Galiausiai užpilkite citrinos sultis ir suberkite smulkintus krapus. |
5
Baigta
|
Patiekite vištienos filė su padažu ir šparagais. Skanaus ! |