Ingridientai
-
„Panna Cotta“
-
200 ml. Pienas
-
200 ml. Plakamoji grietinėlė
-
1/4 stiklinės Cukrus
-
5 g. Želatinos miltelių
-
1 a. š. Vanilės ekstrakto
-
2 v. š. Vandens
-
Braškių padažas
-
2 stiklinės Braškėssupjaustykite į 2 arba 4 dalis
-
3 v. š. Cukrus
-
1/2 v. š. Citrinos sultys
-
2 v. š. Vandens
-
Papuošimui
-
Mėtos lapeliai
-
Braškės
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
„Panna Cotta“ gaminimas: |
2
Baigta
|
Stiklinėje įpilkite 2 valgomus šaukštus šalto vandens ir ištirpinkite želatiną. Palikite pastovėti apie 10 minučių. |
3
Baigta
|
Į puodą supilkite grietinėlę, pieną ir cukrų. Užvirkite pastoviai maišant ant mažos ugnies. |
4
Baigta
|
Į atvėsusį pieno mišinį supilkite želatiną ir maišykite, kol želatina visiškai ištirps. |
5
Baigta
|
Atvėsusį mišinį supilkite į stiklines iki pusės ir laikykite šaldytuve kol sustings - maždaug 4 valandas arba per naktį. |
6
Baigta
|
Braškių padažo gaminimas: |
7
Baigta
|
Į mažą puodą sudėkite 2 stiklines per pusę arba ketvirčiais supjaustytų braškių, citrinos sultis, vandenį ir cukrų. Virkite silpnoje temperatūroje iki kol gausis sirupo masė. |
8
Baigta
|
Įmaišykite likusią 1 stiklinę pjaustytų braškių ir nukelkite nuo ugnies. |
9
Baigta
|
Kai sirupas atvės iki kambario temperatūros šaukštu jį supilkite ant atvėsintų panna kotų. |