Paelija su jūros gėrybėmis

0 0
Paelija su jūros gėrybėmis

Pasidalinkite savo socialiniame tinkle

arba galite tiesiog nukopijuoti ir bendrinti šį URL

Ingridientai

Koreguoti porcijas:
3 v. š. Alyvuogių aliejus
1,5 Svogūnai Smulkiai supjaustome
5 skil. Česnakas Smulkiai supjaustome
6 vnt. pomidorai Nedideli, nulupame ir smulkiai supjaustome
1 vnt. Raudonosios paprikos Supjaustome ruoželiais
1 vnt. Čili pipirai
4 vnt. Šviežios morkos Nedidelės supjaustome ~2 centimetrų lazdelėmis
10 vnt Šparaginės pupelės Perpjauname pusiau
1 a. š. Rūkytos paprikos milteliai
Druska
0.2 g. Šafranas
100 ml. Baltas vynas
1.7 l. Žuvies sultinys
500 g. Paella ryžiai
1 sauj. Žali žirneliai
20 vnt. Smulkios šviežios midijos
3 vnt. Baltos žuvies filė
6 vnt Nevirtos krevetės Su kiautu
400 g. Šaldytų jūros gėrybių mišinys
1 žiup. Šviežiai kapotos plokščialapės petražolės
1 vnt. Citrina

Ispaniško maisto kvapas jūsų virtuvėje.

Virtuvė:

Ingridientai

Recepto atsiradimo istorija

Dalintis

Žingsniai

1
Baigta

Pirmiausia didelėje paella keptuvėje įkaitiname aliejų

2
Baigta

Tada sudedame smulkiai pjaustytą svogūną bei česnaką ir trumpai pakepiname, kad suminkštėtų.

3
Baigta

Sudedame smulkiai supjaustytus nuluptus pomidorus, papriką ir čili pipirą.

4
Baigta

Dedame morkas ir šparagines pupeles prieš tai maždaug 15 minučių palaikytas ant garų, kad suminkštėtų.

5
Baigta

Užbarstome rūkytos paprikos miltelių ("smoked paprika") ir šafrano (jeigu labai norisi pataupyti, tai jo visai nededame, nes šafranas nėra pigus).

6
Baigta

Suberiame ryžius (Paella ryžiai - apvalieji, panašūs į rizoto) ir trumpai pakaitiname maišydami.

7
Baigta

Užpilame vyno, maišome ir dar šiek tiek kaitiname.

8
Baigta

Tuomet užpilame žuvies sultiniu, įberiame dar žaliųjų žirnelių ir tegul viskas verda ramybėje maždaug 10 minučių. Per tą laiką ryžiai pabrinksta.

9
Baigta

Dedame midijas, prieš tai nušveitus jų kiautus.

10
Baigta

Dar po 5 minučių sudedame žuvies filė gabaliukus ir krevetes su visu kiautu. Jos čia labiausiai dėl jūros skonio gaminimo metu ir grožio pabaigus gaminti.

11
Baigta

Sudedame jau beveik atšilusias jūros gėrybes. Druskos paella gaus nuo žuvies sultinio, bet jeigu jis nėra itin sūrus, tuomet šiek tiek įberiame.

12
Baigta

Pabaigiame virti. Pabarstome šviežiai kapotų plokščialapių petražolių ir apdedame citrinos skiltelėmis.

13
Baigta

Palaikome uždengę maždaug 10 minučių, po to patiekiame ir skanaujame!

ankstesnis
Džiovinti svarainiai žiemai
sekantis
Ledų kokteilis su braškėmis ir bananais
ankstesnis
Džiovinti svarainiai žiemai
sekantis
Ledų kokteilis su braškėmis ir bananais

Jūsų komentaras