Ingridientai
-
500 g. Jautienos faršogalite maišyti 250g. jautienos ir 250 g. jautienos faršo
-
400 g. Konservuoti pomidorai savo sultyse
-
200 ml. Pomidorų sultys
-
200 ml. Vandens
-
2 vnt. Jautienos sultinio kubelis
-
400 g. Konservuotos raudonos pupelėsnupilkite skystį ir pupeles nuplaukite po vandeniu
-
200 g. Konservuoti kukuruzai
-
1 vnt. Raudona paprikasupjaustykite smulkiais kubeliais
-
5 - 7 skiltelės Česnakassmulkiai supjaustykite arba suspauskite česnako spaudykle
-
1 vnt. Čili paprikėlėsupjaustykite smulkiais griežinėliais
-
1 vnt. Svogūnaisupjaustykite smulkiais kubeliais
-
0,25 a. š. Aitrioji paprikėlė
-
Kietojo sūrioserviruojant lėkštėje
-
Prancūziškas batonas su česnakais
-
Žalia citrina (laimas)serviruojant lėkštėje
-
Alyvuogių aliejaus
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Puode ant aliejaus pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną, tada sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir čili paprikėlę, suberkite aitriosios paprikėlės miltelius. Pakepkite kelias minutes, kol prieskoniai paskleis aromatą. |
2
Baigta
|
Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir maišydami pakepkite dar apie 5 minutes, kol paprika suminkštės. |
3
Baigta
|
Tuomet sudėkite maltą jautieną ir maišydami kepkite apie 10 minučių, kol mėsa gražiai apskrus. |
4
Baigta
|
Į puodą supilkite konservuotus pomidorus su skysčiu, sultinį (jautienos kubelis ištirpinas vandenyje), supilkite pomidorų sultis. |
5
Baigta
|
Troškinį užvirkite ir uždengę puodą troškinkite apie 30 minučių, vis pamaišydami. |
6
Baigta
|
Galiausiai, sudėkite pupeles ir kukurūzus ir pavirkite dar 10 minučių. Patarimas, jei troškinys atrodo per tirštas. galite įpilti vandens ar pomidorų sulčių. |
7
Baigta
|
Išvirusį troškinį palikite pastovėti 10-15 minučių, skanaukite pagardintą tarkuotu sūriu, apšlakstu laimo sultimis, užkąsdami prancūzišku batonu su česnaku. SKANAUS ! |