Ingridientai
-
3 stiklinės Avižos
-
1 stiklinė Riešutainaudokite mėgstamus riešutus, galite skirtingų rūšių maišyti
-
1/2 stiklinės linų sėmenys
-
1/3 stiklinės Moliūgų sėklosnesūdytų
-
1/3 stiklinės Saulėgražų sėklosnesūdytų
-
1 a. š. Cinamonas
-
1/2 a. š. Jūros druska
-
1/2 stiklinės ištirpintas kokosų aliejus
-
1/2 stiklinės Klevų sirupas
-
2 v. š. Rudasis cukrusnebūtina
-
Kepimo popierius
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Kruopščiai sumaišykite sausus ingredientus. Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, riešutus, linų sėmenis, moliūgų ir saulėgražų sėklas, cinamoną ir jūros druską. |
2
Baigta
|
Nedideliame puode pakaitinkite kokosų aliejų, klevų sirupą ir cukrų (jei naudojate). Kaitinkite maišydami kol kokosų aliejus suskystės ir cukrus ištirps iki vientisos masės. |
3
Baigta
|
Drėgnus ingredientus užpilkite ant sausų ingredientų ir gerai viską išmaišykite. |
4
Baigta
|
Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių ir tolygiai paskleiskite granolos mišinį. Kepkite orkaitėje 20 minučių. Ištraukite pamaišykite mentele ir dėkite toliau kepti 15-20 minučių, kol pagels. |
5
Baigta
|
Kepimo skardą su granola išimkite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti. |
6
Baigta
|
Granola paruošta! Skanaus! |