Ingridientai
-
1 vnt. Dorado žuvisišvalykite žuvies vidų ir švariai išplaukite
-
1 vnt. Kiaušinio baltymas
-
1 pakelis Druska
-
1 vnt. Žalia citrina (laimas)supjaustykite griežinėliais
-
20 g. Petražolėssmulkinti nereikia
-
20 g. Krapaismulkinti nereikia
-
2 - 3 skiltelės Česnakas
-
1/2 a. š. Juodieji pipiro žirneliai
-
1 šakelė Rozmarinas
-
Patiekimui
-
450 g. Šparagai
-
1 v. š. Sviestas
-
1 v. š. Alyvuogių aliejus
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Į kepimo skardą supilame puse pakelio druskos. Dorado žuvies viena puse aptepame kiaušinio baltymo plakiniu ir ta apteptąja puse dedame ant druskos. |
2
Baigta
|
Į žuvies vidu sudėkite visus žolelių ingridientus: žaliosios citrinos giežnėliu:, nesmulkintas petražoles, krapus, rozmarino šakelę; česnako skilteles; juoduosius pipiro žirnelius. |
3
Baigta
|
Žuvies viršutnę dalį aptepkite likusiu kiaušinio baltymo plakiniu ir supilkite likusią druską ant dorado, lyg "druskos patalais". |
4
Baigta
|
Kepkite orkaitėje 45 min. Pasibaigus kepimo laikui žuvį ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. |
5
Baigta
|
Kol žuvis vėsta pasigaminkite šparagus: įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite alyvuogių aliejų, sudėkite nuplautus, nusausintus smidrus ir kepkite 3 min. viena pusę ir ir tiek pat iš kitos. |
6
Baigta
|
Mentele ir peiliu "išlaisvinkite" žuvį iš druskos. Patiekite kartu su šparagais. Skanaus ! |