Ingridientai
-
220 g. Skaldyti žalieji žirniaiarba paprastųjų džiovintų žirnių
-
1 vnt. Svogūnassmulkiai susmulkinkite
-
1 vnt. Saliero stiebasjei nemėgstate nebūtina dėti
-
2 vnt. vidutinio dydžio Bulvėssupjaustykite smulkiais kubeliais
-
750 ml. Daržovių sultinys
-
1 vnt. Lauro lapai
-
20 g. Petražolėssmulkiai susmulkinkite
-
2 v. š. Alyvuogių aliejaus
-
1/2 a.š Juodieji pipirai
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Dideliame puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, įdėkite lauro lapą, susmulkintą svogūną, salierą ir 3 minutes patroškinkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. |
2
Baigta
|
Suberkite kubeliais supjaustytas bulves, skaldytus žirnelius ir smulkintas petražoles, išmaišykite ir virkite dar 3 minutes. |
3
Baigta
|
Supilkite sultinį, pagardinkite pipirais, uždenkite ir užvirkite, tada troškinkite 45–50 minučių arba tol, kol žirniai visiškai iškeps ir sriuba sutirštės. |
4
Baigta
|
Puodą nukelkite nuo ugnies ir sublenderiuokite arba sutrinkite bulvių trintuvu, kad gautusi tiršta tekstūra. Skanaus! |