Ingridientai
-
2 vnt. x 200 g. Wagyu jautienos filė
-
20 g. Sviestas
-
2 vnt. Kriaušėnulupkite ir supjaustykite griežinėliais
-
100 g. Graikiniai riešutaistambiai supjaustykite
-
150 g. Mėlynas pelėsinis sūris
-
1 vnt. CitrinaCitrinos žievelę sutarkuokite ir išspauskite sultis
-
1 v. š. Alyvuogių aliejus
-
žiupsnelis Jūros druska
-
žiupsnelis Malti juodieji pipirai
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Įkaitinkite sviesto gabalėlį didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės ugnies. |
2
Baigta
|
Į keptuvę su ištirpintu sviestu sudėkite kriaušes ir kepkite jas iš visų pusių, kol karamelizuosis. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite atvėsti. |
3
Baigta
|
Į sausą keptuvę ant vidutinės ugnies suberkite graikinius riešutus ir paskrudinkite maišydami, kad būtų tolygiai apskrudę. Atidėkite atvėsti. |
4
Baigta
|
Ketaus keptuvę įkaitinkite iki vidutinės ugnies. Atsargiai sudėkite Wagyu kepsnius į keptuvę, apibarstykite j8ros druska ir pipirais ir kepkite iš abiejų pusių po 8–10 minutes. Apkepus iš abiejų pusių naudokite skaitmeninį termometrą, kad patikrintumėte vidinę temperatūrą. Temperatūra turėtu siekti 50–52 ºC. Leiskite kepsniams pailsėti bent 5 minutes prieš pjaustydami. |
5
Baigta
|
Kol kepsniai ilsisi į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi supilkite citrinos sultis ir suberkite tarkuotą žievelę, apkepkite kad apskrustų. |
6
Baigta
|
Patiekite griežinėliais supjaustytą kepsnį su kriaušėmis, mėlynoju pelėsiniu sūriu, riešutais ir pagardinkite paruoštu citrinos padažu, Skanaus! |