Ingridientai
-
250 g. Krevetėstinka tiek šviežios, tiek šaldytos
-
200 g. Cukinijasupjaustome griežinėliais
-
1 v. š. Alyvuogių aliejus
-
1 v. š. Sviestas
-
3 - 4 skiltelės Česnakassmulkiai susmulkinkite arba išspaukite česnako spaudykle
-
1/2 stiklinės Vištienos sultinysarba 1/2 vištienos sultinio kubelio ištirpinkite vandenyje
-
180 ml. Grietinėlės
-
20 g. Krapaismulkiai susmulkinkite
-
20 g. Petražolėssmulkiai susmulkinkite
-
1/2 a. š. Juodieji pipirai
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Įkaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite krevetes, pipirus ir kaitinkite ant aukštos temperatūros 1 - 2 minutes kiekviena puse iki kol krevetės įgaus rausva atspalvį. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų krevečių dydžio. Iškeptas krevetes išimkite iš keptuves ir padėkite atskirai į indą. |
2
Baigta
|
Toje pačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir sudėkite česnaką. Kepkite maišant maždaug minutę, kol pasklis česnako aromatas. |
3
Baigta
|
Į keptuve su apkeptu česnaku supilkite vištienos sultinį ir užvirkite.Tuomet supilkite grietinėlę ir maišant virkite kol pasidarys vientisa masė. |
4
Baigta
|
Į keptuve su padažu sudėkite plonais griežinėliais supjaustyta cukinija ir krevetes. Keptuve uždenkite dangčiu ir palaikykite ant nedidelės ugnies apie 5 min. |
5
Baigta
|
Patiekite papuošę petražolėmis ir krapais. Skanaus ! |