Ingridientai
-
Tešlai
-
1 vnt. Kiaušiniai
-
0.5 arb.šaukš. Druska
-
200 g. Kvietiniai miltai
-
50 g. Sviestas
-
3 valg. šaukš. VandensŠaltas
-
Įdarui
-
300 g. Vištienos filėVirta
-
400 g. Pievagrybiai
-
200 g. Brokoliai
-
100 g. Svogūnai
-
Užpilui
-
1 arb. šaukš. Muskatas
-
2 vnt. Kiaušiniai
-
200 ml. Grietinėlė 35%
-
150 g. SūrisFermentinis
-
1 žiup. Druska
-
Kepimui
-
Aliejus
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Minkštą sviestą išsukame su kiaušiniu ir druska. Supilame vandenį, suberiame miltus ir išminkome tešlą. Palaikome šaldytuve 30 min. Tešlą įtiesiame į apvalią kepimo formą. Kraštus užlenkiame, kad įdaras neišbėgtų. |
2
Baigta
|
Vištieną supjaustome kubeliais. Į keptuvę su įkaitintu aliejum dedame smulkintus svogūnus ir kepiname 1-2 minutes. Sudedame supjaustytus grybus, prieskonius ir kepiname 10 min. Tuomet sudedame vištieną ir brokolius. Pakepiname dar 5 min. |
3
Baigta
|
Šį įdarą atvėsiname ir sudedame ant tešlos. |
4
Baigta
|
Išplakame kiaušinius su muskatu ir druska ir įmaišome sutarkuotą sūrį. Užpilą supilame ant vištienos įdaro. |
5
Baigta
|
Orkaitę įkaitiname iki 180°C laipsnių ir kepame 35-40 minučių. |