Ingridientai
-
130 g. Medus
-
100 g. Sviestas
-
350 g. Kvietiniai miltai
-
1 vnt. Kiaušiniai
-
100 g. Rudasis cukrus
-
0,5 arbatinis šaukštelis ImbierasMaltas
-
0,5 arbatinis šaukštelis CinamonasMaltas
-
0,5 arbatinis šaukštelis Kepimo milteliai
-
0,5 arbatinis šaukštelis GvazdikėliaiMalti
-
0,5 arbatinis šaukštelis Druska
-
Meduolių glajui
-
1 vnt. Kiaušinio baltymas
-
100 g. Cukraus pudra
-
1 valgomasis šaukštas. Citrinos sultys
Recepto atsiradimo istorija
Su kuo jums asocijuojasi Kalėdos? Dovanos, dailiai papuošta eglutė, lemputės, šeima… Be jokių abejonių, visi šie atsakymai yra teisingi. Vis dėlto, Kalėdos nebūtų Kalėdos, jei ne gardus maistas. Imbieriniai sausainiai, cinamonu gardinta kakava, įvairiausios mišrainės, ką tik iš orkaitės ištrauktas kalakutas – pirštus galima apsilaižyti.
Šį kartą norime jums pasiūlyti dar vieną kalėdinį receptą, kuris sužavės tiek jus, tiek jūsų artimuosius. Pasigaminkite šventinių meduolių!
Kalėdomis kvepiantys meduoliai – puiki puošmena ant šventinio stalo
Parduotuvių akcijų leidiniai – kupini gražiausių nuotraukų, kuriose vaizduojamas gardus, šventiškai dekoruotas maistas. Be jokių abejonių, kalėdinių sausainėlių ar meduolių galite įsigyti į parduotuvėse. Vis dėlto, jeigu mėgstate gaminti patys, siūlome išbandyti šį receptą:
Žingsniai
1
Baigta
|
Pirmiausia, ištirpinkite medų ir sviestą. Į šį lydinį suberkite cukrų: nuolat maišykite, kol masė užvirs, o cukrus ištirps. ~20 min palikite masę atvėsti – jis taps tarytum karamelė: klampi ir tąsi. |
2
Baigta
|
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite visus prieskonius ir įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite. |
3
Baigta
|
Mišinio viduryje padarykite duobutę – ten įmuškite kiaušinį ir supilkite karamelės masę. Minkykite tešlą, kol ši taps ne per daug lipni. Jei ką, įdėkite dar šiek tiek miltų |
4
Baigta
|
Iš tešlos suformuokite didelį rutulį. Tada jį susukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 3 valandoms. |
5
Baigta
|
Iš šaldytuvo išimkite tešlą ir ją padalinkite į mažesnes dalis. Kiekvieną iš jų gerai iškočiokite. Kuo ploniau – tuo geriau. |
6
Baigta
|
Išspauskite norimas meduolių formas. |
7
Baigta
|
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Meduolius sudėkite ant skardos, kurioje įtiestas kepimo popierius. Kepkite ~10 min. Meduoliai turėtų įgyti švelnų auksinį atspalvį. |
8
Baigta
|
Palikite meduolius atvėsti, o per tą laiką pagaminkite glajų. Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Į baltymą suberkite cukraus pudrą bei supilkite citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite. |
9
Baigta
|
Viskas – glajumi puoškite meduolius. Galite jį tiesiog užpilti arba, jei norite puošnesnių meduolių, pieškite teptuku. |
10
Baigta
|
Palikite glajų sustingti. Ir viskas – galite nešti ant stalo! Smagių ir, žinoma, skanių švenčių! |