Ingridientai
-
300 g. Vištienos filėsupjaustykite siauromis neilgomis juostelėmis
-
2 l. Vištienos sultinysnaudokite savo pačių virta arba kubelį
-
50 g. Baltieji kiniški grybaiišbrinkykite karštame vandenyje ir supjaustykite kuo smulkaiu
-
2 vnt. Kiaušiniaigerai išplakite
-
100 ml. Ryžių actas
-
1 a.š. Sezamų aliejus
-
90 g. Cukrus
-
1/2 a. š. Malti baltieji pipirai
-
1/2 a.š. Juodieji pipirai
-
2 - 3 v. š. Kukurūzų krakmolas
-
1 a.š. Sezamo sėklos
-
Laiškinių svogūnųserviravimui
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Užvirinkite vištienos sultinį ir sudėkite smulkiai supjaustytus baltuosius grybus. |
2
Baigta
|
Supjaustytas vištienos juosteles apvoliokite kukurūzų krakmole ir sudėkite į sultinį su grybais, gerai išmaišykite. |
3
Baigta
|
Suberkite baltuosius ir juoduosius maltus pipirus, cukrų ir ryžių actą. Pamaišius paragaukite ir įdėkite jei ko trūksta. Virkite 30minučių. |
4
Baigta
|
Suberkite į sriubą sezamo sėklas ir įpilkite sezamo aliejaus. |
5
Baigta
|
Į puodą su sriuba maišant pamažu supilkite kiaušinio plakinį (svarbu lėtai pilti išplaktus kiaušinius ir pastoviai maišyti, kad gautusi juostelės). |
6
Baigta
|
Sriubą supilstykite į lėkštes ir pagardinkite laiškiniu svogūnu. Skanaus! |