Ingridientai
-
Tešla
-
1 , 5 stiklinės Kvietiniai miltai
-
2 v. š. Cukrus
-
1 / 2 a. š. Druska
-
1/2 stiklinės Nesūdytas sviestasšaltą sviestą supjaustykite gabalėliais
-
1 vnt. Kiaušinio trynys
-
Kremas
-
3 vnt. Kiaušinio trynys
-
3 - 4 v. š. Cukrus
-
1 vnt. Kvietiniai miltai
-
1 v. š. Kukurūzų krakmolas
-
1 stiklinė Pienas
-
1 a. š. Vanilės ekstrakto
-
Obuolių įdaras
-
3 - 4 vnt. Obuoliai
-
1 / 2 Cukrus
-
1 / 2 a. š. Cinamonas
-
1 v. š. Citrinos sultys
-
1 v. š. Nesūdytas sviestas
-
Glazūra
-
1 / 4 stiklinės Abrikosų uogienė
-
1 v. š. Citrinos sultys
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
|
2
Baigta
|
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. |
3
Baigta
|
Į miltų mišinį sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir pirštais arba mikseriu maišykite kol taps biri masė. |
4
Baigta
|
Į masę įdėkite kiaušinio trynį ir minkykite iki vientisos masės. |
5
Baigta
|
Tešlą suvyniokite į maistinė plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms arba per naktį. |
6
Baigta
|
|
7
Baigta
|
Dideliame dubenyje išplakite kiaušinių trynius kartu su cukrumi. |
8
Baigta
|
Plakant mikseriu ar maišant po truputi berkite miltus ir kukurūzų krakmolą. Plakite kol gausite vientisą masę. |
9
Baigta
|
Puode beveik iki virimo įkaitinkite pieną. |
10
Baigta
|
Į atvėsusį pieną lėtai maišant sudėkite kiaušinio trynius ir vanilės ekstraktą ir gautą masę maišant užvirkite ant lengvos ugnies iki kol sutirštės. |
11
Baigta
|
Atvėsinkite tešlos kremą atšaldydami šaldytuve. |
12
Baigta
|
|
13
Baigta
|
Obuolius nulupkite, išimkite šerdį ir smulkiai supjaustykite skiltelėmis. |
14
Baigta
|
Obuolių skilteles dubenyje sumaišykite su cukrumi ir cinamonu ir apšlakstykite citrinos sultimis. |
15
Baigta
|
Pasiruošimas kepimui |
16
Baigta
|
|
17
Baigta
|
|
18
Baigta
|
|
19
Baigta
|
|
20
Baigta
|
Įkaitintoje orkaitėje kepkite pyragą apie 40 minučių. |
21
Baigta
|
Nuimkite foliją ir toliau kepkite dar 10 minučių arba tol, kol obuoliai ir pyrago kraštai gražiai apskrus. |
22
Baigta
|
Kol pyragas skrunda pasigaminkite glazūrą. |
23
Baigta
|
Abrikosų uogienę su citrinos sultimis pakaitinkite iki užvirimo ir gautą mišinį nukoškite. |
24
Baigta
|
|
25
Baigta
|
Skanaus ! |