Ingridientai
-
500 ml. Pienasšiltas
-
200 g. manų kruopos
-
4 šaukštai Kvietiniai miltai
-
2 šaukštai Cukrus
-
2 šaukšteliai sausos mielės
-
1,5 šaukštelio Kepimo milteliai
-
1 žiupsnelis Druska
-
šiek tiek AliejusKepimui
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Pieną pašildome iki šiltumo, kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų. |
2
Baigta
|
Į kokteilinę ar virtuvinį smulkintuvą suberiame miltus, semolina, mieles, cukrų, druską. Užpilame šiltu pienu ir plakame, kol masė taps vientisa. Suberiame kepimo miltelius ir dar šiek tiek paplakame. Paliekame tešlą maždaug 30 min šiltai. Ji puri ir šiek tiek pakils. |
3
Baigta
|
Keptuvę gerai įkaitiname ir šiek tiek patepame aliejumi. Pilame samtelį tešlos ir stebime, kaip blyno paviršius pasidengia skylutėmis. Kol blynas kepa, sumažiname kaitrą – kad apačia neperkeptų. Kai tik blyno viršus nusausės – viskas, blynas iškepęs. Šie blyneliai kepami tik iš vienos pusės. |
4
Baigta
|
Mes valgėme su braškių ir rabarbarų uogiene. Puošiau keliomis avietėmis. |