https://virtuvesistorijos.lt
  • Prisijungti
  • Registruotis
  • Receptai
  • Receptų kategorijos
  • Paskelbti receptą
  • Receptai
  • Receptų kategorijos
  • Paskelbti receptą
  • Receptai
  • Receptų kategorijos
  • Paskelbti receptą
  • Virtuvės istorijos
  • Patarimai
  • Natūralūs būdai, kaip išvalyti prisvilusį puodą

Natūralūs būdai, kaip išvalyti prisvilusį puodą

Paskelbta Bir 21st, 2021
autorius Mindaugas Bartusevičius
Kategorija:
  • Patarimai

Daugeliui virtuvėje yra tekę prisvilinti bent vieną puodą. Kadangi pastarieji nėra pigūs, norisi daiktą išgelbėti, o ne išmesti, tad turime patarimų kaip išvalyti prisvilusį puodą.

Įsisenėjusių svilėsių nepašalins ir stipriausi chemikalai, todėl nedelskite ir stenkitės puodą išvalyti iškart po ištikusios nelaimės. Net smarkiai pridegusį puodą įmanoma išvalyti be stiprių cheminių valiklių, naudojant natūralias priemones.

1. Vienas veiksmingiausių būdų išvalyti prisvilusį puodą – sodos naudojimas. Įberkite sodos į puodą tiek, kad padengtumėte visą degėsį, tuomet užpilkite 1-2 stiklinėmis vandens ir statykite puodą ant viryklės. Užvirus vandeniui jį išpilkite ir kartokite procedūrą, kol visi degėsiai atšoks. Kaitinant pagremžkite juos medine mentele.

2. Jei neturite sodos, naudokite kepimo miltelius. Jais apibarstykite pridegusį puodo dugną ir užpilkite stikline vandens. Pakaitinkite puodą ant ugnies, o paskui gerai išplaukite. Jis atrodys tarsi naujas.

3. Kita veiksminga priemonė – actas. Į prisvilusį puodą įpilkite 2 stiklines vandens ir pusę stiklinės acto. Statykite puodą ant ugnies ir palaukite, kol vanduo užvirs. Tuomet išjunkite ugnį ir palikite atvėsti. Po šios procedūros nesunkiai nušveisite svilėsius.

4. Vienas iš būdų – naudoti druską. Tereikia pridegusio puodo dugną gausiai padengti druska ir palikti kelioms valandoms. Tuomet įpilkite stiklinę vandens, puodą užkaiskite ir pavirkite keletą minučių. Tai padės lengvai nugremžti degėsius.

5. Puodui išvalyti galite naudoti sodos, vandens ir acto mišinį. Į puodą įberkite sodos, įpilkite šiek tiek vandens, kad gautųsi tyrė. Ja ištrinkite degėsius, šiek tiek pašveiskite ir išplaukite. Tuomet įpilkite dar sodos ir užpilkite actu. Šis mišinys padės lengviau nušveisti svilėsius.

6. Degėsių apnašas puode galite pašalinti druskos ir sodos mišiniu. Lygiomis dalimis sumaišykite šiuos ingredientus ir padenkite apsvilusias vietas. Įpilkite šiek tiek vandens ir palikite per naktį. Ryte puodą lengvai išveisite kempinėle.

7. Pridegusius taukus lengvai nuvalysite acto ir druskos mišiniu. Lygiomis dalimis sumaišykite šiuos produktus, gautą mišinį naudokite kaip šveitiklį. Jei svilėsiai labai prikepę, palaikykite mišinį ant svilėsių porą valandų.

Mindaugas Bartusevičius

Jūsų komentaras Atšaukti atsakymą

Apie mus

Apie mus

Virtuvės istorijos - paprastas nepaprastų receptų portalas

Kategorijos

BBQ

BBQ

Desertai

Desertai

Gėrimai

Gėrimai

Jautiena

Jautiena

Jūros gerybės

Jūros gerybės

Karšti patiekalai

Karšti patiekalai

Kiauliena

Kiauliena

Marinatai

Marinatai

Populiarūs receptai

  • Voveraitės su šonine ir šviežiomis bulvėmisVoveraitės su šonine ir šviežiomis bulvėmis
  • Čenakai (čenachai)Čenakai (čenachai)
  • Tailandietiška TOM YUM sriubaTailandietiška TOM YUM sriuba

Populiarios virtuvės

Amerikietiška

Amerikietiška

Argentinietiška

Argentinietiška

Ispaniška

Ispaniška

Itališka

Itališka

Japoniška

Japoniška

Kaukazietiška

Kaukazietiška

Kinietiška

Kinietiška

Lietuviška

Lietuviška

Reklama*

Populiarios gairės

avieciu ir imbieras avieciu uogiene su imbieru avieciu uogiene su imbieru ir citrina aviečių džemas Krevetės Paelija Pyragas skani uogienė TOM YUM Uogienės uogienės recetas uogienė su imbieru Virti vištiena Vištienos juostelės Čenakai ŠPARAGAI

Facebook Fanai

Populiariausi receptai

  • Voveraitės su šonine ir šviežiomis bulvėmisVoveraitės su šonine ir šviežiomis bulvėmis
  • Čenakai (čenachai)Čenakai (čenachai)

Populiariausios kategorijos

BBQ

BBQ

Desertai

Desertai

Gėrimai

Gėrimai

Jautiena

Jautiena

Visos teisės saugomos | © 2021