Ingridientai
-
300 g. Voveraitėsnuvalykite, švariai nuplaukite
-
Vandensreikalingas voveraitėms nuvirti; bulvėms virti
-
150 g. Šoninėssupjaustykite kubeliais
-
1 vnt. vidutinio dydžio Svogūnassmulkiai supjaustykite
-
1 v. š. Kvietiniai miltai
-
1 Stiklinė Grietinėlės
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
500 g. Šviežios bulvėsšvariai nuplaukite kempinėle, lupti nebūtina
-
Krapaiserviravimui
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Pasūdytame vandenyje apie 5-7 minutes apvirkite voveraites. Išgriebkite jas iš vandens ir nusausinkite. |
2
Baigta
|
Išvirkite bulves. |
3
Baigta
|
Įkaitinkite keptuvę, suberkite kubeliais pjaustytą šoninę ir smulkiai pjaustytą svogūną. Kepkite maišydami ant nekarštos ugnies, kol šoninė apkeps, o svogūnai pagels. |
4
Baigta
|
Į keptuvę su šonine ir svogūnais supilkite voveraites ir dar porą minučių pakepinkite. Suberkite miltus, maišant trumpai pakepkite ir supilkite pieną, pagardinkite druska, pipirais. Kai padažas ims tirštėti, nukelkite nuo ugnies. |
5
Baigta
|
Patiekite virtas bulves su voveraitėmis ir šoninės padažu, papuoškite šviežiais krapais. Skanaus! |