Ingridientai
-
250 g. Kvietiniai miltai
-
120 g. Sviestas
-
120 g. Rudasis cukrus
-
50 g. Cukrus
-
120 g. Juodas šokoladassupjaustyti gabalėliais
-
120 g. Moliūgų tyrėTiršta
-
1 šaukštelis Vanilės ekstrakto
-
1 šaukštelis Cinamonas
-
1.5 šaukštelis Kepimo milteliai
-
1 žiupsnelis Druska
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 laipsnių (kaitinimas - viršus+apačia, be vėjelio). Didesnę kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. |
2
Baigta
|
Į didelį dubenį dėti kambario temperatūros sviestą, berti rudąjį cukrų ir paprastą cukrų. Plakti elektriniu plaktuvu apie 1-2 minutes iki sviestas įgaus purumo. |
3
Baigta
|
Į paruoštą masę sukrėsti moliūgų tyrę ir pilti vanilės ekstraktą, gerai išmaišyti. |
4
Baigta
|
Į kitą dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, prieskonius meduoliams ir druską, išmaišyti. |
5
Baigta
|
Paruoštą miltų mišinį per kelis kartus suberti į tešlą, kaskart gerai išmaišant. Sudėti šokolado lašelius ir išmaišyti. |
6
Baigta
|
Šaukštu kabinti masę, dėti ant kepimo popieriui išklotos skardos (didesnio rutuliuko forma) paliekant nemažus tarpus, nes kepdami rutuliukai plokštės. |
7
Baigta
|
Sausainius kepti iki 180 laipsnių įkaitusios orkaitės viduryje apie 12-14 minučių. Sausainiai bus iškepę, kai krašteliai lengvai rustelės, o viduriukas dar atrodys kiek nedakepęs (vėsdami jie sutvirtės). |
8
Baigta
|
Iškepusius sausainius išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti ant kepimo skardos, vėsdami jie truputį sutvirtės, tačiau išliks minkšti ir drėgni. |