Ingridientai
-
1,5 kg Mažos bulvės
-
2 v. š. Alyvuogių aliejaus
-
40 g Parmezano sūriosmulkiai sutarkuokite
-
100 g Sviestassupjaustykite ir atšildykite kambario temperatūroje
-
1 galvutė Česnakassusmulkinkite
-
1 vnt Citrinacitrinos žievelę sutarkuokite
-
50 g Petražolėssusmulkinkite
-
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Įkaitinkite orkaitę iki 180C temperatūros su ventiliatoriumi. 2 dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. |
2
Baigta
|
Sudėkite bulves į didelį puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Pagardinkite druska. Užvirinkite ant stiprios ugnies. Virkite 10 minučių arba kol suminkštės. Nusausinkite. Atidėkite į kiaurasamtį, kad atvėstų. |
3
Baigta
|
Dubenėlyje pasidarykite česnakų ir žolelių sviesta: sudėkite į dubenį sviestą, česnaką, citrinos žievelę, petražoles ir česnakus .Maišykite iki vientisos masės. |
4
Baigta
|
Atvėsusias bulves sudėkite į skardą. Apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite parmezanu. Ant viršaus sudėkite česnako ir žolelių sviestą. Skrudinkite 30 minučių arba iki auksinės spalvos. Skanaus ! |