Ingridientai
-
240 g. Saldžiosios bulvės
-
140 g. Balti speltos miltai
-
47 g. ištirpintas kokosų aliejus
-
95 g. Augalinis pienasNaudojame migdolų
-
60 g. Ekologiškas cukrus
-
2 v. š. linų sėmenyssumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais vandens
-
2 v. š. Auksaspalvis sirupas"Dansukker"
-
2/3 a. š. Cinamonas
-
1,5 a. š. Kepimo milteliai
-
1 žiupsnelis Kardamonas
-
1 žiupsnelis Imbieras
-
100 g. Juodas šokoladas
-
PabarstukaiPagal jūsų norima papuošimą
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Pirmiausia orkaitėje iškepame nenuluptą saldžiąją bulvę (180 laipsnių temperatūroje maždaug 30-35 minutes arba kol lengvai įsibes šakute). Ją atvėsiname ir sutriname šakutės pagalba. |
2
Baigta
|
Po to įkaitiname dar kartą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir pasiruošiame 12 keksiukų formą bei popierėlius. |
3
Baigta
|
Linų sėmenis sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais šalto vandens. Palaikome šaldytuve maždaug 10 minučių. |
4
Baigta
|
Tada į dubenį supilame aliejų, pieną, cukrų, auksaspalvį sirupą, linų sėmenis ir sutrintą bulvę. |
5
Baigta
|
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cinamomą, kardamoną ir druską. |
6
Baigta
|
Tuomet per 2 kartus miltų mišinį suberiame į drėgnų ingredientų dubenį. Atsargiai išmaišome. |
7
Baigta
|
Paskirstome tešlą į keksiukų formeles. |
8
Baigta
|
Kepame orkaitėje maždaug 25 minutes. |
9
Baigta
|
Paskui ištirpiname juodąjį šokoladą. Šaukšteliu apliejame iškepusius bei pravėsusius keksiukus. Užbarstome pabarstukais. Skanaus! |