Ingridientai
-
3 v. š. Alyvuogių aliejus
-
1,5 SvogūnaiSmulkiai supjaustome
-
5 skil. ČesnakasSmulkiai supjaustome
-
6 vnt. pomidoraiNedideli, nulupame ir smulkiai supjaustome
-
1 vnt. Raudonosios paprikosSupjaustome ruoželiais
-
1 vnt. Čili pipirai
-
4 vnt. Šviežios morkosNedidelės supjaustome ~2 centimetrų lazdelėmis
-
10 vnt Šparaginės pupelėsPerpjauname pusiau
-
1 a. š. Rūkytos paprikos milteliai
-
Druska
-
0.2 g. Šafranas
-
100 ml. Baltas vynas
-
1.7 l. Žuvies sultinys
-
500 g. Paella ryžiai
-
1 sauj. Žali žirneliai
-
20 vnt. Smulkios šviežios midijos
-
3 vnt. Baltos žuvies filė
-
6 vnt Nevirtos krevetėsSu kiautu
-
400 g. Šaldytų jūros gėrybių mišinys
-
1 žiup. Šviežiai kapotos plokščialapės petražolės
-
1 vnt. Citrina
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Pirmiausia didelėje paella keptuvėje įkaitiname aliejų |
2
Baigta
|
Tada sudedame smulkiai pjaustytą svogūną bei česnaką ir trumpai pakepiname, kad suminkštėtų. |
3
Baigta
|
Sudedame smulkiai supjaustytus nuluptus pomidorus, papriką ir čili pipirą. |
4
Baigta
|
Dedame morkas ir šparagines pupeles prieš tai maždaug 15 minučių palaikytas ant garų, kad suminkštėtų. |
5
Baigta
|
Užbarstome rūkytos paprikos miltelių ("smoked paprika") ir šafrano (jeigu labai norisi pataupyti, tai jo visai nededame, nes šafranas nėra pigus). |
6
Baigta
|
Suberiame ryžius (Paella ryžiai - apvalieji, panašūs į rizoto) ir trumpai pakaitiname maišydami. |
7
Baigta
|
Užpilame vyno, maišome ir dar šiek tiek kaitiname. |
8
Baigta
|
Tuomet užpilame žuvies sultiniu, įberiame dar žaliųjų žirnelių ir tegul viskas verda ramybėje maždaug 10 minučių. Per tą laiką ryžiai pabrinksta. |
9
Baigta
|
Dedame midijas, prieš tai nušveitus jų kiautus. |
10
Baigta
|
Dar po 5 minučių sudedame žuvies filė gabaliukus ir krevetes su visu kiautu. Jos čia labiausiai dėl jūros skonio gaminimo metu ir grožio pabaigus gaminti. |
11
Baigta
|
Sudedame jau beveik atšilusias jūros gėrybes. Druskos paella gaus nuo žuvies sultinio, bet jeigu jis nėra itin sūrus, tuomet šiek tiek įberiame. |
12
Baigta
|
Pabaigiame virti. Pabarstome šviežiai kapotų plokščialapių petražolių ir apdedame citrinos skiltelėmis. |
13
Baigta
|
Palaikome uždengę maždaug 10 minučių, po to patiekiame ir skanaujame! |