Trinta moliūgų sriuba

0 0
Trinta moliūgų sriuba

Pasidalinkite savo socialiniame tinkle

arba galite tiesiog nukopijuoti ir bendrinti šį URL

Ingridientai

Koreguoti porcijas:
1 vnt. ir 1,5 l Sultinys Daržovių
700 g. Moliūgai
1 vnt. Svogūnai
2 skilt. Česnakai
200 g. Maskarponės sūris
5 v. š. Sviestas
1 šakelė Čiobreliai
Vynas Pagal skonį
Druska Pagal skonį
Juodieji pipirai Pagal skonį, malti
Moliūgų sėklos Pagal skonį

Ingridientai

Recepto atsiradimo istorija

Dalintis

Žingsniai

1
Baigta

Iš anksto pasiruošti moliūgo sėklas. Įpilti į troškintuvą pusę stiklinės vandens, įberti šaukštą druskos, įdėti šaukštelį sviesto ir įberti truputėlį pipirų. Virti 5 minutes. Išpilti sėklas į kepimo skardą, apšlakstyti susidariusiu skysčiu, dėti į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepti 10 minučių porą kartų pamaišant.

2
Baigta

Nulupti moliūgo žievę ir išskobti sėklas, minkštimą supjaustyti stambiais gabalais ir sudėti į kepimo skardą. Išlydyti pusę sviesto, patepti juo moliūgo gabalus ir kepti juos iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, kol suminkštės.

3
Baigta

Svogūną ir česnako skilteles smulkiai supjaustyti.

4
Baigta

Likusį sviestą išlydyti puode storu dugnu, suberti susmulkintą svogūną bei česnakus ir ant vidutinės ugnies kepti pamaišant 5 minutes, kol suminkštės. Supilti vyną ir maišant kepti, kol šis išgaruos.

5
Baigta

Sudėti iškeptą moliūgą, čiobrelių šakelę, supilti sultinį ir virti atidengtame puode ant vidutinės ugnies 20 minučių.

6
Baigta

Suplakti sriubą trintuvu, įberti druskos (nepamirškite, kad puošite pakepintomis sūdytomis sėklomis), pipirų ir sudėti maskarponės sūrį. Dar kartą suplakti. Patiekti iš karto, apibarsčius pakepintomis moliūgų sėklomis.

ankstesnis
KEPTI ŠPARAGAI SU CITRINA IR KIETUOJU SŪRIU
sekantis
SVEIKUOLIŠKAS ŠVIEŽIŲ DARŽOVIŲ UŽKANDIS
ankstesnis
KEPTI ŠPARAGAI SU CITRINA IR KIETUOJU SŪRIU
sekantis
SVEIKUOLIŠKAS ŠVIEŽIŲ DARŽOVIŲ UŽKANDIS

Jūsų komentaras