Ingridientai
-
1 vnt. ir 1,5 l SultinysDaržovių
-
700 g. Moliūgai
-
1 vnt. Svogūnai
-
2 skilt. Česnakai
-
200 g. Maskarponės sūris
-
5 v. š. Sviestas
-
1 šakelė Čiobreliai
-
VynasPagal skonį
-
DruskaPagal skonį
-
Juodieji pipiraiPagal skonį, malti
-
Moliūgų sėklosPagal skonį
Recepto atsiradimo istorija
Žingsniai
1
Baigta
|
Iš anksto pasiruošti moliūgo sėklas. Įpilti į troškintuvą pusę stiklinės vandens, įberti šaukštą druskos, įdėti šaukštelį sviesto ir įberti truputėlį pipirų. Virti 5 minutes. Išpilti sėklas į kepimo skardą, apšlakstyti susidariusiu skysčiu, dėti į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepti 10 minučių porą kartų pamaišant. |
2
Baigta
|
Nulupti moliūgo žievę ir išskobti sėklas, minkštimą supjaustyti stambiais gabalais ir sudėti į kepimo skardą. Išlydyti pusę sviesto, patepti juo moliūgo gabalus ir kepti juos iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių, kol suminkštės. |
3
Baigta
|
Svogūną ir česnako skilteles smulkiai supjaustyti. |
4
Baigta
|
Likusį sviestą išlydyti puode storu dugnu, suberti susmulkintą svogūną bei česnakus ir ant vidutinės ugnies kepti pamaišant 5 minutes, kol suminkštės. Supilti vyną ir maišant kepti, kol šis išgaruos. |
5
Baigta
|
Sudėti iškeptą moliūgą, čiobrelių šakelę, supilti sultinį ir virti atidengtame puode ant vidutinės ugnies 20 minučių. |
6
Baigta
|
Suplakti sriubą trintuvu, įberti druskos (nepamirškite, kad puošite pakepintomis sūdytomis sėklomis), pipirų ir sudėti maskarponės sūrį. Dar kartą suplakti. Patiekti iš karto, apibarsčius pakepintomis moliūgų sėklomis. |