Ingridientai
-
1.5 kg Kiaulienos sprandinės
-
1 pak. Šašlykų prieskoniai
-
3 vnt. Citrinos
-
4 vnt. Svogūnai
-
0.5 l Sūraus mineraliniogeriausia Vytauto
Recepto atsiradimo istorija
Kai sugalvojame šašlyką kepti ekspromtu, o pasiruošimui laiko mažai, tai šis receptas labai praverčia.
Kiaulienos sprandinės šašlykas su citrinomis, svogūnais ir mineraliniu vandeniu.
Paruošimui tikrai nereikia jokių įmantrių ingredientų, o marinavimui reikės vos kelių valandų.
Žingsniai
1
Baigta
|
Kiaulienos sprandinę supjaustome gabaliukais. |
2
Baigta
|
Nuplauname citrinas, nulupame svogūnus. |
3
Baigta
|
Citrinas supjaustome griežinėliais (su žievele), supjaustome svogūnus. |
4
Baigta
|
Viską suberiame į tą patį dubenį prie mėsos, išminkome rankomis, kad iš citrinų ir svogūnų išsiskirtų sultys. |
5
Baigta
|
Tada suberiame šašlykų prieskonius, supilame mineralinį vandenį. |
6
Baigta
|
Viską išmaišome ir paliekame pasimarinuoti. Šašlyką galima kepti jau vos po kelių valandų, bet galima palikti pastovėti per naktį. |
7
Baigta
|
Pastaba: suvėrus ant iešmų, citrinas ir svogūnus nuimti, nes jie apdega. |